Svečanim presijecanjem vrpce u Tuzli otvoren Bingo City Center

Bingo City Center predstavlja novu investiciju Binga, vodeće bosanskohercegovačke kompanije u oblasti maloprodaje, koja je za 23 godine poslovanja izgradila mrežu koja broji više od 180 poslovnih jedinica i koja je postala prepoznatljivo ime trgovine na bh. tržištu.

Na blizu 40.000 kvadratnih metara površine danas je u Tuzli otvoren Bingo City Center, jedinstven po veličini i sadržaju u cijelom Tuzlanskom kantonu, ali i okruženju. Ovo je jedna od najvećih investicija u Tuzli u posljednjih nekoliko godina i gradu će od danas sigurno davati jednu sasvim novu evropsku dimenziju.

„ Ponosni smo na dostignuća svih naših saradnika koji su radili na ovom centru i na naše arhitekte i sve kompanije koje su radile vrijedno u proteklih godinu dana.“, istakla je Tatjana Paunoski, voditeljica Službe marketinga kompanije Bingo.

Za sam projekat angažovano je 2.500 ljudi, od projektanata, izvođača radova, kompanija za održavanje, upravljanje, do marketinga i PR-a. Ovaj Centar 181. je poslovnica i kruna 23.godišnjeg poslovanja tuzalsnke kompanije Bingo, a upošljava više od 500 ljudi.

„Sve su radnje otvorene danas, tu smo svakako da našim posjetiocima, građanima Tuzle ali i šire regije pored dobrog šopinga priredimo dobru zabavu.“, navodi Lidija Tomić, menadžerica Bingo City Center-a.

Bingo City Center u svom sastavu ima Bingo hipermarket površine 6.000 m2, Bingo restoran sa igraonicom i ljetnom baštom, kuglanu, Cinestar kino sa 5 kino dvorana, te prodajne objekte najpopularnijih evropskih i svjetskih brendova.

„Veliki korak za razvoj lokalne ekonomije, ali i regionalne i veliki korak u poboljšanju kvaliteta života građana Tuzle i svih onih koji u Tuzlu dođu, a dobro su nam došli svi, jednako odakle god bili.“, istakao je Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.

Bingo City Center izgrađen je na mjestu gdje se nalazila nekadašnja prva fabrika špirita u BiH, koja je izgrađena 1887. godine. U nekadašnjoj špiritani kasnije je bila tvornica kvasca, koja je među prvima u Tuzli prestala sa radom usljed povlačenja loših privatizacijskih poteza. Zapadni dio grada, s novom investicijom ponovno je oživio, a pokazali su to i mnogobrojni posjetitelji koji su i prije samog zvaničnog otvaranja bili pred vratima ovog centra. Vlasnici očekuju da bi današnjem otvaranju centra moglo pohoditi čak 20.000 ljudi.